Osteopathie Praktijk Dolf Terlingen

Openingstijden

Dinsdag      : 19.00 – 22.00 uur
Woensdag  : 13.00 – 17.00 uur
Donderdag : 09.00 – 13.00 uur

Meer informatie en afspraken

Telefoon : 06-488 655 83
E-mail : dolf.terlingen@gmail.com

website: dolfterlingen.nl
Facebook : Osteopathie Praktijk Dolf Terlingen

Voor wie?

BIJ LICHAMELIJKE KLACHTEN
Rug-, nek-, gewrichts- en spierpijnen
Darmproblemen
Menstruatieklachten
(Sport)blessures

BIJ SPANNINGSKLACHTEN
Spanningsklachten
Psychosomatische klachten
Ademhalingsklachten

BIJ ONBEGREPEN KLACHTEN
Hoog gevoeligheid
Stemmingswisseling
Fibromyalgie
Vermoeidheids- en slaapproblemen
Migraine en hoofdpijn
ADHD

SECOND OPINION

 

Dolf Terlingen

Sinds 20 januari 2018 heb ik mijn Osteopathie Praktijk geopend in Rekken op het Land van Lisa.. Ik heb inmiddels ruim 30 jaar ervaring als behandelaar, waarvan bijna 20 jaar als osteopaat.
De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd in mensen met emotionele problematiek en onbegrepen klachten.
Zo heb ik de opleiding NLP practitioner voltooid en diverse cursussen gevolgd, waaronder Familieopstellingen, Quantum Touch, Touch Of Matrix, Bach-bloesemtherapie, De Helende Reis, Paramedisch Mediumschap, Power Steering. Daarnaast heb ik ook tal van lichaamsgerichte trainingen gevolgd.
Humor, empathisch vermogen, passie en kennis zijn de pijlers van waaruit ik mijn diensten aanbied.

Toelichting behandeling

Osteopathie is een manuele geneeswijze, net zoals chiropractie en manueel therapie. De behandeling bestaat uit een aantal consulten met tussenpozen van ca 1 à 2 weken. Deze zijn nodig om het lichaam de tijd te geven om de activatie van het herstel te verwerken. Vaak is een behandelserie van ongeveer 4 consulten voldoende. Bij chronische klachten is de behandeltijd mogelijk langer.
Een eerste osteopathische behandeling bestaat uit een uitgebreid intakegesprek, een onderzoek en de start van de behandeling. Tijdens het gesprek worden de voornaamste lichamelijke klachten, eventuele emotionele problemen, het voedingspatroon, het gebruik van medicijnen en andere middelen geïnventariseerd. Vervolgens gaat de osteopaat op zoek naar de plek(ken) van de disbalans in het skelet (de gewrichten en spieren), de organen (en ook de vliezen waar ze een relatie mee hebben) en de schedel. Het hele lichaam is namelijk door middel van bindweefsel, zenuwen en bloedvaten met elkaar verbonden. Als de bewegelijkheid ergens in het lichaam om wat voor reden dan ook verstoord is, kan dit namelijk op die plek óf op andere plaatsen klachten geven.
Voor de gewrichten kan de osteopaat kiezen uit zachte bewegingstechnieken of wat steviger manipuleren. Het behandelen van organen gebeurt uiterst subtiel en vrijwel pijnloos. Door deze technieken worden blokkades opgeheven, zodat het zelfgenezend vermogen weer wordt geactiveerd. Vrijwel altijd worden er leefstijladviezen meegegeven.

Vergoedingen & tarieven

Voor een osteopathie behandeling heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Behandelingen osteopathie worden geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering vergoed (natuurgeneeskundig consult). Hierdoor wordt uw eigen risico niet aangesproken.
Dolf Terlingen, is aangesloten bij de VBAG en het RBCZ.

Intake gratis.

Behandeling 20 minuten € 40,00

Behandeling 45 minuten € 80,00

Behandeling 30 minuten € 60,00