Biodanza met Silvan

Biodanza

Biodanza betekent letterlijk dans van het leven. Professor Rolando Toro Araneda uit Chili is de grondlegger van deze vorm van dansen. Biodanza is een goede manier om aan je gezondheid en je persoonlijke groei te werken. Biodanza werkt met muziek, ritme en emotie. Tijdens de dans wordt er niet gesproken. Biodanza leert je aanwezig zijn in het moment. Wanneer je regelmatig danst krijg je meer energie voor je privéleven, studie of werk, omdat de stress afneemt. Biodanza kan depressies verlichten, je wordt tevredener met jezelf en ziet de kwaliteit van je leven toenemen. Kortom je krijgt meer zin in het leven en je kunt beter voelen wat je echt wilt.

Biodanza is voor iedereen!

Man en vrouw, jong en oud, kort of lang, soepel of stram. Het maakt niet uit welke achtergrond je hebt. Iedereen kan meedoen. Het gaat niet om het leren van mooie danspassen. In Biodanza gaat het erom dat je door middel van beweging en muziek in contact komt met jezelf, de ander en de groep. Je komt steeds meer in je lijf en je laat je hoofd meer met rust. De muziek, de dans en het contact met de andere mensen in de groep helpen je te ontdekken wie je werkelijk bent en wat je wilt in je leven.

Praktische informatie

Elke woensdagavond (van  20.00 - 22.00 uur (deur open vanaf 19.30 uur)) is er de mogelijkheid mee te dansen met de wekelijkse Biodanzagroep in Land van Lisa.

Overig

Doe kleding aan die lekker zit en waarin je je goed kunt bewegen. Er wordt gedanst op blote voeten (of op sokken of dansschoenen). Neem een flesje water of drinken mee.

Vergoeding

losse les: € 17,=
5-rittenkaart: € 75,=
10-rittenkaart: € 140,=

Opgave & informatie

Bel of mail me op 06-24 26 21 91 of silvan_s@yahoo.com

Instappen is op ieder moment mogelijk, maar laat wel even weten dat je komt.

Je bent van harte welkom!

 

Silvan Schalken

Ik heb altijd al graag gedanst. Door Biodanza ben ik me vrijer gaan voelen. Ik ben mezelf: kwetsbaar en krachtig! Wat ik in Biodanza ervaar, deel ik graag met iedereen. Ik nodig je dan ook uit om mee te dansen en net als ik nog meer te leren genieten van dat wat er is.

Ubuntu: ik ben dankzij jou ofwel alles is één. Dat is zoals ik wil zijn en zoals ik de wereld graag zou en wil zien. Dit is mijn levensmotto!! Op mijn eigen (creatieve) manier breng ik dit motto tot uitdrukking. Ik doe dit door Land van Lisa, Biodanza en niet te vergeten mijn project in Zimbabwe. Op mijn manier wil ik iedereen bewust maken van onze (verspillende) westerse levenstijl en van Ubuntu. Een interessante en soms moeilijke weg, maar ..... meer dan de moeite waard!!

Tijdens het uitwisselingsproject en mijn stage in respectievelijk Zimbabwe en Namibië en mijn periode als reisbegeleider in Afrika, heb ik van dichtbij meegemaakt dat de mensen daar zoveel geluk uitstralen ondanks alle armoede die er heerst. Hier gooien we te pas en te onpas spullen weg en worden we moe van alles wat we hebben. Omdat ik zoveel armoede gezien heb, ben ik anders tegen het weggooien van goede spullen gaan aankijken.

Als kind verzamelde ik al, snuffelde in containers en stond ik op rommelmarkten. Ik verzamel en gebruik weggegooide spullen als onderdelen voor kunstvoorwerpen. Wat ik niet kan gebruiken verkoop ik weer.